لیست مراکز گفتاردرمانی دولتی در کرج:برای افزایش طول عمر چه بخوریم؟
اگر میخواهید از عمر خود لذت ببرید باید بدنی سالم داشته باشید و یکی از اصلی ترین قواعد سلامتی رعایت رژیم غذایی سالم است.
كارشناسان تغذیه میگویند اگر به دنبال راهكاری موثر برای افزاش طول عمر خود هستید، بدون شك روشهای سالم و طبیعی بیشترین تاثیر را با كمترین عوارض جانبی دارند.
به گزارش آلامتو به نقل از ایسنا؛ تغذیه سالم و انتخاب مناسب مواد غذایی قابلیت آن را دارد كه روند پیری بیولوژیك را كندتر كند و پیامدهای سالمندی را به تعویق بیاندازد.
روزنامه كلوب اند میل چاپ كانادا در یك مقاله جدید فهرستی از 25 ماده غذایی سودمند را ارائه كرده كه همگی در افزایش طول عمر نقش بسزایی دارند.
این 25 ماده غذایی حاوی آنتی اكسیدانها و ریز مغذیهایی هستند كه تا حد زیادی سیستم ایمنی بدن را تقویت میكنند، با مولكولهای مخرب رادیكال آزاد میجنگند و میزان قند خون و انسولین را در حد طبیعی و سالم نگه میدارند كه در نهایت این فاكتورها به دور نگه داشتن التهاب از بدن منجر میشوند.
در این مقاله آمده است: بادام به عنوان منبعی سرشار از ویتامین E و چربیهای اشباع نشده تك زنجیرهای خاصیت آنتی اكسیدانی و ضد التهابی بالایی دارد.
آووكادو نیز یك منبع غذایی از چربیهای اشباع نشده تك زنجیرهای و فولیت است كه به ترمیم مولكول DNA در سلولها كمك میكند.
خوردنی بعدی چغندر است كه سرشار از «آنتی اكسیدانها» و «بتایین» بوده است و از سلولها در برابر پیری محافظت میكند.
گزینه بعدی توتها هستند كه به دلیل دارا بودن سطح بالایی از فیتو مواد شیمیایی بعنوان آنتی اكسیدانی قوی عمل می كند.
لوبیای سیاه نیز یك ماده غذایی با ارزش حاوی مقادیر زیادی پروتئین گیاهی و آنتی اكسیدانها است كه نسبت به سایر دیگر گونههای لوبیای خوراكی خاصیت ضد سرطانی فوق العادهای دارد.
سایر مواد غذایی كه در این فهرست گنجانده شدهاند شامل كلم، كلم بروكلی، شكلات تلخ، دانه كتان، سیر، چای سبز، كلم پیچ، عدس، جوی دو سر، روغن زیتون، پرتقال، انار، فلفل قرمز، انگور قرمز، ماهی آزاد (سالمون)، دانههای سیاه، اسفناج، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی و گردو هستند.
این خوردنیها هر كدام به نوبه خود حاوی انواع مختلفی از آنتی اكسیدانهای ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد پیری، فیبرهای خوراكی مفید، منابع طبیعی انواع ویتامینهای سودمند و ضروری و چربیهای مفید هستند كه به حفظ سلامت بدن كمك میكند و در نتیجه مصرف آنها در افزایش طول عمر موثر و حائز اهمیت است.
افزایش طول عمر با خوراکی های سبوس دار
خوراکیهای سبوسدار همچون آرد سبوسدار، جو، برنج قهوهای از مواد غذایی سالم در نظر گرفته میشوند زیرا حاوی فیبر خوراکی هستند که میتواند احتمال ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش دهد.
همچنین این نوع از خوراکیها باعث میشود پاکسازی سیستم گوارشی راحتتر انجام شود و همچنین مواد غذایی مدت زمان بیشتری در معده بماند و بنابراین فرد بدون مصرف کالری مازاد احساس سیری داشته باشد.
خوراکیهای حاوی فیبر به بهبود سطح کلسترول خون و کاهش خطر سکته مغزی و چاقی نیز کمک میکنند.
محققان آمریکایی با بررسی روی بیش از ۷۸۶ هزار نفر دریافتند به ازای مصرف هر ۱۶ گرم خوراکیهای سبوسدار احتمال مرگ زودهنگام 7 درصد کاهش پیدا کرده و همچنین مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی ۹ درصد کمتر میشود.
کارشناسان همچنین دریافتند مصرف سه وعده خوراکیهای سبوسدار در روز با کاهش ۲۰ درصدی خطر مرگ و ۲۵ درصدی مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.
به گزارش مدیکال دیلی، در سراسر جهان به افراد توصیه میشود خوراکیهای سبوسدار بخش اصلی رژیم غذاییشان در نظر گرفته شود اما آنان همچنان به میزان کافی از این خوراکی مصرف نمیکنند.